Як кріпити алюмінієвий карниз до стіни правильно?

Зробити інтер'єр кімнати завершеним допоможуть правильно підібрані штори. Крім цього, важливою складовою декорування вікна виступають карнизи. Вони виконують не тільки естетичну, але й практичну функцію. У зв'язку з цим важливо знати, як правильно встановити алюмінієвий карниз і не наробити помилок.

До монтажу таких конструкцій варто приступати, коли основний пласт ремонтних робіт вже завершено і кімнату залишилося доповнити декоративними атрибутами. Процес установки вимагає уважності та наявності певного багажу знань.

Як прикріпити карниз за всіма правилами?

Підготовка до встановлення

Ваше завдання полягає в тому, щоб заздалегідь зняти необхідні заміри. На їх основі потім підбирають карниз:

  • Виміряйте ширину стіни та віконного отвору. Важливо, щоб карниз був ширшим з кожного боку. Мінімальний показник - 15 см. Так фіранки не будуть загороджувати вікно в закритому стані.

  • Якщо плануєте встановлювати модель від стіни до стіни, тоді залиште 3 см. Не забудьте враховувати декоративні наконечники.

  • Не забувайте про підвіконня та батареї. Важливо відступити від стіни до кронштейну. Мінімальна відстань - 15 см.

  • Ще один важливий параметр - відступ від стелі. Мінімальний показник - 5 см. Це дозволить без проблем управляти декором.

  • Не забувайте ще враховувати відстань від вікна до штанги карниза. Вона теж має бути хоча б 5 см.

Дотримуйтеся цих рекомендацій, коли будете вибирати. Та й ці цифри варто пам'ятати, коли будете робити розмітку.

Правильна збірка

Якщо так розібратися, то у кожного типу карниза є свої особливості. Для початку визначтеся з необхідною довжиною основи. Вибрали розсувні моделі, їх потрібно висунути на необхідний показник. Також в деяких випадках штангу можна підрізати. Не забудьте про кріплення.

Безпосередньо монтаж

  • Для початку потрібно зробити розмітку. Орієнтиром стануть цифри, які були отримані в результаті виміру. Так вам потрібно поставити крапки, де будуть кріпитися кронштейни. Як правило, вони розташовуються по краях. Якщо довжина карниза понад 2,4 м, потрібен ще один по центру. Увага: коли будете робити розмітку, використовуйте будівельний рівень. Це допоможе переконатися, що потім не виникне перекосів або асиметричного розміщення.

  • Так вам потрібно зробити відступи з кожної частини ширини віконного отвору (мінімум 15 см) і робите лінію перпендикулярно стелі. Потім відступаємо необхідну відстань від середини верхньої частини вікна та ставимо крапку. Тепер через неї потрібно провести лінію так, щоб вона перетнулася з бічними. Місця перетинів і будуть необхідними точками.

  • До отриманих точок прикладіть кронштейни. Це дозволить зробити позначки для майбутніх отворів.

  • Далі в хід вступає перфоратор, який робить ті самі необхідні отвори. У них необхідно вставити дюбеля. Після цього можна вішати кріпильний елемент кронштейна і потім чіпляти карниз.

Увага: деякі тонкощі можуть трохи відрізнятися в залежності від різновиду самого карниза.

Якщо так розібратися, то повісити карниз буде не так і складно. Просто необхідно дотримуватися загальних рекомендацій і все вийде. Обраний предмет інтер'єру без проблем впорається зі своїм безпосереднім завданням і вигідно доповнить будь-яке приміщення, а «Світ карнизів» без проблем допоможе в цьому.

Дізнайтеся про новинки та акції першими!

Підпишись на розсилку СвітКарнизів