Римські чи рулонні штори? Ось в чому питання!

Ми часто стикаємося з тим, що наші клієнти намагаються вибрати між римськими й рулонними шторами. Тож обговоримо переваги кожного варіанту.

Римські й рулонні штори є універсальними й можуть мати різний стиль, тканину, колір і підходять під різний бюджет. Їх часто вважають менш підходящим варіантом з точки зору створення затишку в кімнаті. Однак, завдяки широкому вибору тканин, представлених сьогодні на ринку, вони не тільки настільки ж стильні, як і штори, але і займають менше місця в кімнаті і обходяться набагато дешевше.

Римські штори

Римські штори прикрасять будь-яку кімнату і будуть виглядати доречно в будь-якому інтер'єрі. Вони складаються із складок, які опускають секцію за секцією, контролюючи рівень світла, що потрапляє в кімнату. Римські штори можуть бути як прозорими, так і затемненими, в залежності від обраної тканини. Майте на увазі, що ви будете бачити горизонтальні прути крізь прозору тканину, якщо виберете такий варіант. У разі, якщо вибір впаде на тканину з візерунком, який буде ключовою частиною вашого дизайну, то в такому випадку, римські штори зроблять вікно більш особливим, ніж рулонні штори.

Roller-blind-75641374.jpg

Встановити римські штори можна всередині віконного отвору або використати зовнішнє кріплення до стіни або стелі. Незначним недоліком внутрішнього кріплення є те, що штора буде постійно блокувати верхню частину вікна (20-30см), пропускаючи менше світла. В ідеалі найкращим варіантом є розміщення римських штор над відкосом вікна, оскільки це також допомагає зробити вікно візуально більшим.

Римські штори чудово виглядають в поєднанні з безліччю традиційних штор і можуть принести відчуття тепла і затишку в будь-який житловий простір.

Рулонні штори

Рулонні штори популярні з багатьох причин. Вони є найбільш доступним рішенням, прості у використанні і легко встановлюються. Звичайно, є кілька недоліків. На відміну від римських штор, коли ви можете вибрати практично будь-яку тканину, тут вибір більш обмежений, тому що тканина повинна бути спеціально виготовлена ​​для рулонних штор. Проте, в наш час існує широкий вибір кольорів, візерунків і текстур. Така універсальність дизайну робить рулонні штори хорошим доповненням будь-якої кімнати, будь то вітальня, спальня або дитяча.

  f56df436b443a0eb17a55f51241f092c.jpg

Рулонні штори схожі з римськими і мають багато подібних переваг. Однак, є кілька відмінностей, які роблять рулонні штори більш вигідними для одних людей, а римські штори - для інших.

Як і римки, рулонні штори виготовляються з одного полотна, проте виглядають вони більш мінімалістичними. На відміну від римських штор, рулонні не складаються при піднятті, замість цього тканина намотується на вал. Встановлюються найчастіше на раму вікна і є простою альтернативою шторам, портьєрам, фіранкам.

У відкритому вигляді рулонні штори виглядають досить компактно, для випадків, коли ви хочете наповнити кімнату природним світлом, рулонні штори будуть хорошим варіантом. Потім, коли прийде час закрити їх на вечір, ви можете бути впевнені, що вони забезпечать високий рівень конфіденційності. Коли справа доходить до спалень, більшість віддає перевагу рулонним шторам блекаут, щоб в кімнаті було темно і прохолодно, незалежно від часу доби.

Якщо у вас обмежений бюджет, рулонні штори можуть бути кращим вибором для вас. І ще один важливий плюс, вони досить довговічні, а це означає, що зможуть витримати випробування часом.

Для отримання додаткової інформації про наш асортимент продукції, будь ласка, не соромтеся зв'язатися з нами.

Дізнайтеся про новинки та акції першими!

Підпишись на розсилку СвітКарнизів